Zangers

Samen zingen verbindt mensen. Een uurtje zingen in de week kan heel veel betekenen. Amateurzangers en amateurkoren weten dat maar al te goed. Repetities, concerten, missen en andere kooractiviteiten zijn niet alleen artistieke momenten, maar ook sociale momenten. Zangers worden niet alleen verbonden met elkaar, maar ook met hun publiek en omgeving.

Als koor kun je met het contactkoor afspreken om regelmatig samen te zingen of om samen concertjes te verzorgen in het woon- en zorgcentrum. Als individuele zanger kun je je medewerking verlenen aan het contactkoor uit de buurt en op regelmatige tijdstippen meezingen in het contactkoor. Zo bouw je een persoonlijke relatie op met de mensen uit het contactkoor.

Leden van het koor Cantemus Domino uit Montenaken doen dit al. Zij zingen mee met het koor in het verzorgingstehuis Ocura in Montenaken. Wekelijks komen een viertal zangers van dit koor op woensdag het koor versterken. Ivo Wauters is vrijwilliger in het verzorgingstehuis en lid van Cantemus Domino:

We zingen drie woensdagen per maand. Dat doen we in de namiddag, gedurende een uur, We doen daarbij ook ritmische oefeningen. Onze bewoners doen dit heel graag. Je ziet niet alleen dat ze dit beleven, maar je voelt het ook. Zeker doen in meerdere rust- en verzorgingstehuizen!

Wil je als koor of koorzanger meezingen in een contactkoor? Hier vind je een lijst met contactkoren.