Kunst doet leven op 30 mei 2017

Op 30 mei 2017 mogen we het project De Stem van ons Geheugen voorstellen tijdens de conferentie Kunst doet leven te Sint-Niklaas. We ‘delen’ er een workshop met onze vrienden van het MHKA om 14u.

Cultuurparticipatie heeft een positief effect op de gezondheid, de persoonlijke ontwikkeling en het geluksgevoel van ouderen.

Ruim 27% van de Vlamingen zal 65 jaar of ouder zijn in 2050. Ondanks deze groei, is (actieve) cultuurparticipatie door ouderen voor kunst- en cultuurinstellingen, welzijnsorganisaties en zorgcentra niet vanzelfsprekend. Vaak zijn ze te weinig bekend met de mogelijkheden, de doelgroep of de andere sector. Vorig jaar tekenden minister van Cultuur Sven Gatz en minister van Welzijn Jo Vandeurzen de intentieverklaring tot meer samenwerking tussen het cultuur- en welzijnsbeleid. Dit jaar zetten we een stap verder. Het Departement Cultuur, Jeugd en Media en de stad Sint-Niklaas slaan de handen in elkaar om de verschillende sectoren (kunst, cultuur, zorg, welzijn, onderwijs) te inspireren, kennis te laten maken met elkaar en van elkaar te leren tijdens een conferentie op 30 mei 2017 in de stadsschouwburg in Sint-Niklaas. Verwacht je aan een waaier van innoverende projecten, verhelderende lezingen, boeiende getuigenissen en actieve workshops, én tijd en plaats voor ontmoeting.

Meer informatie en inschrijven kan via deze link.