Herbeluister de reportages op Klara en Radio 2 Antwerpen

Naar aanleiding van onze nieuwe cd (hier reeds online te bestellen) en Werelddag Dementie brachten we vrijdag Klara, het Foton-koor en De Stem van ons Geheugen samen voor een opname en enkele interviews. De reportage werd deze ochtend uitgezonden in Espresso en is op de website van Klara te herbeluisteren.

Vandaag is het Werelddag Dementie. Het belang van muziek bij dementie is niet te onderschatten. Als de dingen je langzaam ontglippen, is het muziek die vaak wel blijft hangen. Wij gingen langs bij het Fotonkoor in Brugge. De Stem van ons Geheugen is een organisatie die zingen samen met mensen met dementie wil aanmoedigen. Zo ondersteunen ze verschillende contactkoren in heel Vlaanderen, waar mensen met dementie, mantelzorgers, familie, vrienden en vrijwilligers samenkomen om te zingen. Ze lanceren vandaag ook hun hun nieuwe cd met bekende liedjes in een nieuw arrangement zodat ze makkelijker gezongen kunnen worden door mensen met dementie. Het Fotonkoor in Brugge is één van die contactkoren, waar elke maand zo’n veertigtal mensen komen zingen. Op 7 oktober geven ze een concert in de Stadsschouwburg van Brugge en wij gingen kijken naar hun repetitie.

Ook op Radio 2 Antwerpen, tijdens het ochtendblok ‘Start je Dag’, kwam de cd De Stem van ons Geheugen ter sprake. Ook onze versie van Love me tender werd gespeeld!  Hier te herbeluisteren vanaf 1:39