Waarom gaat A-KOOR voor ‘Laat ons een bloem’?

Het liedje waarmee A-KOOR uit Antwerpen aan de benefietactie meedoet, is ‘Laat ons een bloem’ van Louis Neefs. Op 17 april a.s. organiseert het koor het concert ‘Not one but only two’, een verwijzing naar een van de liederen die A-KOOR op dat concert ten gehore brengt. Van elk verkocht kaartje voor het concert schenkt het koor € 3 aan De Stem van ons Geheugen.

Waarom doet A-KOOR eigenlijk mee aan deze benefietactie? Lieve Mertens, voorzitter van het koor, vertelt dat het koor meteen bereid was om aan ‘Mijn liedje voor jou’ mee te doen, toen de vraag kwam. Het is fijn om als koorzanger je hobby in te kunnen zetten om iets bij te dragen aan een goed doel. Bovendien is de problematiek van het project voor de koorleden heel herkenbaar.

De keuze voor het liedje van Louis Neefs was voor de dirigent van A-KOOR, Patrick Windmolders, niet moeilijk. Allereerst is de thematiek van het lied ook nu nog, na zoveel jaren, enorm actueel. Daarnaast speelde hij al een tijdje met het idee een kleinkunstprogramma in te studeren. Dit lied vormt de eerste stap naar een kleinkunstconcert, dat het koor dit najaar zal uitvoeren. Tijdens het concert ‘Not one but only two’ zal A-KOOR al een speciale versie van ‘Laat ons een bloem’ ten gehore brengen, voor gemengd koor en klarinetensemble. Daarnaast staan werken van o.a. Kurt Bikkembergs, Ludo Claesen en Ola Gjeilo op het programma.

‘Not one but only two’ vindt plaats op 17 april 2016, om 15.00u in de Sint-Lodewijkskerk, Osylei 73, Mortsel. Meer informatie op www.a-koor.be.