Nieuwe cd: Stepzangertjes zingen met contactkoor Ocura Montenaken

Een samenwerkingsproject tussen het lokale kinder- en jeugdkoor ‘de Stepzangertjes’ en het contactkoor van het woonzorgcentrum Ocura Montenaken ligt aan de basis van een tweede cd voor zingen op maat van mensen met dementie. In deze cd ligt de klemtoon ligt op intergenerationele solidariteit: het instuderen en zingen van de liedjes gebeurt door de beide koren samen en de illustraties op de cd zijn van de leerlingen van de plaatselijke basisschool De Kleurenboom. Een tijdelijke samenwerking met veel positieve invloeden voor de zangers van het Ocura-koor.

De Stepzangertjes en het Ocura-koor oefenen samen een nieuw repertoire in en dat is prettig om doen: jong en oud leren en genieten ‘samen zingend’ van elkaar. De leden van het Ocura-koor krijgen door het samen instuderen en zingen meer zelfvertrouwen en dat beïnvloedt zonder twijfel hun algemene functioneren op een positieve manier, zo stelt Ilse Liesmons, de campusdirecteur van Ocura Montenaken. Door het aanleren van nieuwe liedjes samen met de kinderen, wordt het leervermogen van de mensen met dementie gestimuleerd. De opeenvolgende contacten tussen de kinderen, de mensen met dementie en hun mantelzorgers, zorgt voor een prettige sfeer.

Maar het project gaat niet alleen over samen zingen: de kinderen van het koor ‘Stepzangertjes’ en van de basisschool De Kleurenboom worden ook geïnformeerd over mensen met dementie en over de zorgsector: zij komen regelmatig op bezoek bij Ocura Montenaken. Misschien beïnvloedt deze ervaring ook hun latere beroepskeuze en kiezen zij wel vlugger voor een beroep in de zorgsector, zo stelt Ocura Montenaken.

Het resultaat van dit project staat op een nieuwe cd:  in het hoesje zit een cd met gezongen liedjes en een cd met alleen een instrumentale versie die als achtergrond bij een zangsessie kan worden gebruikt. Het gaat om de volgende liedjes:

 1. Hutje op de hei
 2. Tulpen uit Amsterdam
 3. Limburg alleen
 4. Lieve vrouwe van ons land
 5. De laatste dans
 6. Poppenstoet
 7. Al die willen te kap’ren varen
 8. Ik heb een huis met een tuintje gehuurd
 9. Wij zijn Twee vrienden
 10. Twee ogen zo blauw
 11. N’ Roosje, m’n Roosje
 12. Margrietje
 13. Can’t help falling in love
 14. My bonnie is over the ocean

Bestellen kan via Ilse.liesmons@ocura.be, via Jenny.Ernotte@ocura.be of op het telefoonnummer 011/69.33.50.

 

No geen commentaren

Leave a Reply