De Stem van ons Geheugen present tijdens inspiratienamiddag ‘Over de Drempel’

Op 15 januari klinkt De Stem van ons Geheugen op een een inspiratienamiddag in Eeklo. Het gaat over verschillende sectoren die hun krachten bundelen om tegemoet te komen aan de dromen en noden van maatschappelijk kwetsbare groepen.  De ondertitel van ‘Over de Drempel’ maakt het opzet meteen duidelijk: ‘Aan de slag met sociaal kwetsbaren en mensen met een beperking.’

160 personen maken zich die namiddag vrij omdat ze dit thema belangrijk vinden: een bonte mix van mensen met een beperking, mensen in armoede, medewerkers van de Vlaamse overheid, beleidsmakers en veldwerkers – vrijwilligers en beroepskrachten – uit de verschillende sectoren. De Stem van ons Geheugen heeft ‘zijn plaats’ in het namiddagprogramma, naast ‘Mia maakt scene’ theater met kwetsbare groepen van OPENDOEK, en Pat Paniek, een theaterproject met mensen met een beperking uit Izegem.

Mede-organisatoren zijn: OPENDOEKNetwerk tegen ArmoedeForum voor AmateurkunstenCOMEETWijkcentrum de KringKunstacademie Eeklo en Démos.

Meer informatie over het verloop van deze inspiratienamiddag, de presentatie van de deelnemers, bevoorrechte getuigenissen van Arne Sierens (theatermaker), Kris Devisscher (stafmedewerker Démos), en Rita De Koninck (schepen van Vrije Tijd en Gezondheid in Eeklo) en een reeks foto’s vindt u hier

Het eindrapport van het driejarige project ‘Mia maakt scene’ van OPENDOEK vindt u hier.

 

No geen commentaren

Leave a Reply