Drie nieuwe contactkoren in Provincie Antwerpen

De voorbije weken, hebben drie nieuwe contactkoren zich aangemeld bij De Stem van ons Geheugen.
Het koor Innova bij woon- en zorgcentrum ZNA Joosten in Zoersel, het contactkoor van het woon- en zorgcentrum Gravenkasteel in Sint-Amands en het lokaal dienstencentrum Ter Harte in Westerlo zingen nu regelmatig met mensen met dementie én mensen uit hun omgeving. Zo dragen zij een steentje bij aan het welzijn van hun bewoners en de naaste familieleden. De Stem van ons Geheugen wenst hun het allerbeste met de verdere werking.

Van het Innova contactkoor kregen wij nog wat bijkomende informatie: zij zingen twee keer per maand: een keer in de voormiddag met begeleiding van een pianist en een keer in de namiddag met cd of zonder muziek. De zangsessies gaan door in het ergo-lokaal en elke zangsessie begint met een opwarming.
Een aantal vrijwilligers van het plaatselijk Sint Antonius zangkoor ondersteunt ons met een aantal vrijwilligers.
De naam Innova is afgeleid van twee Latijnse woorden nl. igneus (betekent vurig) en nova (betekent ster).

Deze drie contactkoren werden opgericht door mensen die deelnamen aan de infosessies over ‘Hoe een nieuw contactkoor opstarten?’. Dat de nieuwe contactkoren er nu vooral komen in de provincie Antwerpen is geen verassing. In november van vorig jaar waren er infosessies in de provincie Antwerpen en de deelnemers gingen vol inspiratie en zin om te starten terug naar huis en hun job.

Met deze drie contactkoren erbij, komt de teller in Vlaanderen op 38 te staan. Een volledig overzicht vindt je hier.
Ongetwijfeld zijn er nog meer contact- of geheugenkoren aan de slag dan je in deze lijst kan vinden. Wie nog een niet-vermeld contactkoor kent, wordt vriendelijk uitgenodigd om het aan te melden via: dementie@koorenstem.be. Zo kunnen andere contactkoren of geïnteresseerden in de toekomst contact met hen opnemen en kunnen zij deelnemen aan de kennisuitwisseling tussen de contactkoren.

No geen commentaren

Leave a Reply