Info-sessies in Provincie Antwerpen succesvol verlopen

Vorige week werden de info-sessies over De Stem van ons Geheugen in Beerse en Bonheiden succesvol afgerond. Meer dan 30 personen uit verschillende zorginstellingen en gemeenten in de provincie Antwerpen namen er aan deel. Ook een aantal vrijwilligers uit de koorwereld kwam kennismaken met de manier van werken om te zingen met contactkoren. De opleidingen gingen door in  woonzorgcentrum Den Olm en in het lokaal dienstencentrum De Ontmoeting, allebei instellingen met een contactkoor.  Dat zet ineens de toon: het gaat om ervarings-gerichte informatie en de praktijk.

Het dagprogramma was gevarieerd: een inleiding over muziek en dementie werd gevolgd door concrete informatie over De Stem van ons Geheugen. Maar vooral de praktische info over hoe de deelnemers zelf een contactkoor kunnen opstarten stond centraal. Hoe gaat het er tijdens zo een repetitie dan aan toe? De deelnemers konden dit zelf ervaren tijdens de zangsessie met het plaatselijke contactkoor. Het werden vrolijke en stimulerende momenten voor alle deelnemers.

No geen commentaren

Leave a Reply