Je liefde nog

Onlangs woonde ik een repetitie van het Fotonkoor in Brugge bij en plots realiseerde ik mij dat de naam ‘contactkoor’ toch wel echt juist zit.

Maandelijks komen de leden van het koor – mensen met dementie en hun familieleden- om samen te zingen, samen te genieten en plezier te beleven aan het zingen. Dit maandelijks ontmoetingsmoment is zowel voor de mensen met dementie als hun familieleden ontzettend belangrijk. De leden van het Fotonkoor gaan volledig op in het moment en brengen met zwier klassieke volksliedsjes maar ook nummers uit de kleinkunst zoals ‘Ik hou van u’ van Noordkaap. Wie kennis wil maken met de werking van een contactkoor, moet zeker eens een repetitie van het Fotonkoor bijwonen.

Op de persconferentie werd de cd ‘Je liefde nog’ voorgesteld. De cd bevat een uniek aanbod van liedjes gezongen door het Fotonkoor, afgewisseld met liedjes vertolkt door Elke Poppe. Op de cd kan je ook luisteren naar vier gedichten van Herman Leys. Vooral het titelsong ‘Je liefde nog’ is een echt pareltje, zeker wanneer Elke Poppe het samen zingt met het Fotonkoor.

De opbrengst van het de cd gaat integraal naar de thuisbegeleidingsdienst dementie van Foton. Je kan de werking  thuisbegeleidingsdienst steunen en hier een cd bestellen.

No geen commentaren

Leave a Reply